Concert Extraordinar
Masterclass mezzo-soprana Bruna Baglioni

 

Foaierul Operei Naţionale Bucureşti
Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, ora 18.30

Opera Naţională Bucureşti prezintă concert extraordinar al participanţilor la masterclass-ul susţinut de mezzo-soprana Bruna Baglioni.

Evenimentul are loc sâmbătă, 14 ianuarie 2017, în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, începând cu ora 18.30.

Masterclass-ul susţinut de celebra mezzo-soprană Bruna Baglioni a avut loc la sediul Operei Naţionale Bucureşti şi este destinat tinerilor artişti lirici, cu adresabilitate către toate tipurile de voci.

Mezzo-soprana Bruna Baglioni şi-a început cariera în anul 1965, la un concert de canto organizat de Teatro La Fenice din Veneţia. A cântat mai apoi la Teatrul experimental „Adriano Belli” de la Spoleto şi în opera „Boris Godunov” de M.P. Musorgski. Primul său mare rol a fost Leonora di Guzman din „La Favorita” de G. Donizetti, la Teatro Comunale din Bologna, în anul 1974, în compania tenorului Luciano Pavarotti şi a baritonului Renato Bruson. Cu acest rol a devenit cunoscută pe plan internaţional şi apreciată la Teatro alla Scala din Milano, unde a cântat, printre alte roluri, în Ulrica din „Bal mascat” de G. Verdi, Santuzza din „Cavalleria rusticana” de P. Mascagni, Adalgisa din „Norma” de V. Bellini, acest din urmă rol facilitându-i întâlnirea cu soprana Montserrat Caballè, cu care a cântat la Teatrul Bolşoi din Moscova.

De-a lungul carierei, mezzo-soprana Bruna Baglioni a cântat pe scene importante precum Teatrul La Fenice din Veneţia, Teatro Verdi din Trieste, Arena di Verona, Teatro alla Scala din Milano, Metropolitan Opera House din New York, Wiener Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden din Londra şi alte teatre de renume.

I-a avut ca parteneri de scenă pe mari artişti precum Grace Bumbry, Giuseppe Patanè, Carlo Bergonzi, Ghena Dimitrova, Ileana Cotrubaş, Luis Lima, Nicola Martinucci, Plácido Domingo, Maria Chiara, Giuseppe Giacomini, Daniela Dessì şi mulţi alţii.

Printre rolurile care au consacrat-o pe mezzo-soprana Bruna Baglioni se numără şi Amneris din „Aida” de G. Verdi, Fedora din opera cu acelaşi nume de U. Giordano, Azucena din „Trubadurul” de G. Verdi şi Ulrica din „Bal mascat” de acelaşi compozitor.