Tango. Radio & Juliet

 
Durata 2h 30 min Pauze 1
Premieră 12 decembrie 2010
Premiera mondială „Tango”: 1998, la Opera din Maribor, Slovenia; „Radio and Juliet”: 2005, la Opera din Maribor, Slovenia
Regia, coregrafia, lighting design, colaj muzical Edward Clug
Decoruri Marko Japelj
Costume Leo Kulas
Operatori imagine și montaj video Janja Glogovac, Antonel Oprescu
Maestru de balet Tiberiu Almosnino
Durata estimata a spectacolului:

Spectacol coupé de dans contemporan
de Edward Clug

„Tango” și „Radio and Juliet” sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viața mea și mi-au marcat adânc drumul și evoluția mea ca artist. „Tango” este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârsta relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care pe undeva mă intimidează prin puterea lui emoțională și îl retrăiesc, nu ușor, ca pe o oglindă a acelei tinereți.
Edward Clug – coregraf

Balerinii care au pus deplin în valoare, în prima parte a acestui an, stilul pur și abstract clasic al lui George Balanchine sau pe cel neoclasico-modern al lui Ioan Tugearu, au fost confruntați de astă dată, în cele două piese montate acum de Edward Clug, cu un stil modern pe care nu l-au mai abordat până în prezent, paleta lor interpretativă diversificându-se astfel spectaculos.
Liana Tugearu – critic de balet, România literară, nr. 2, 2011
În doi

Tango. Radio and Juliet este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead. În vreme ce prima coregrafie a fost prezentată pentru prima dată, sub titlul „Tango”, în 1998, la Teatrul Național din Maribor (Slovenia) – unde artistul conduce astăzi compania de balet a instituției – cea de-a doua coregrafie, „Radio and Juliet”, a văzut lumina scenei tot la Maribor, în 2005.
Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.